dimecres, 27 d’abril del 2011

L'expresident del Club Simon Schwartz Riera ha rebut la Creu de Sant Jordi 2011

Nascut a Palafrugell el 1940, ha exercit de metge, especialista en bioquímica clínica. Rep la distinció més important que concedeix la Generalitat de Catalunya per la seva tasca pionera al nostre país en molts aspectes de la recerca en biomedicina. Va ser president del Club de Vela Blanes del març del 1991 fins al març del 2011.

Ha estat, entre d’altres dedicacions sanitàries i acadèmiques, director mèdic de l’Hospital General Universitari Vall d’Hebron, sempre amb el repte de trobar nous camins per a l’avenç de la ciència, la salut de les persones i el benestar social.
Dintre de la nostra institució, va desenvolupar el tres plans que van constituir els eixos del seu mandat: el pla director d’obres per incrementar el confort del soci i facilitar la formació d’esportistes, el pla director funcional per a la solució de la problemàtica de la dàrsena esportiva i el pla de consolidació administrativa i econòmica.
També durant els anys en què va ser president, es va donar reconeixement a l’Escola de Vela tant per la RFEV com per la FCV. Respecte altres temes, van commemorar els 50 anys del Club, es va aconseguir la 1ª Bandera Blava i el Trofeu Príncep de Girona es va convertir en una regata referent a Catalunya en la classe Creuer. També en aquells anys va néixer una de les regates més importants de la història del club: l'International Grand Prix Vila de Blanes, de la classe Dragó (inicialment anomenat trofeu Samsonite).

Podeu trobar més informació sobre Simón Schartz al llibre ’65 anys del Club de Vela Blanes’, de José Luís Yubero (pàgines 179 i següents)
Més informació al web de la Generalitat - anar-hi clicant aquí