diumenge, 30 de gener del 2011

La manca de vent evita millors resultats de la flora d’Optimist al IV Trofeu Ciutat de Torrevieja

Malgrat això, la participació del Club de Vela Blanes a la competició va ser meritòria i destacada

El Reial Club  Nàutic de Torrevieja va ser l’escenari d’una molt bona actuació dels dos grups d’Opstimist del Club de Vela Blanes. Malgrat les adversitats meteorològiques i l’altíssim nivell de la competició, els regatistes del Club de Vela Blanes van aconseguir destacar entre els més de 200 esportistes (de diferents llocs del món) que es donaven cita els dies 28 i 30 de gener a Torrevieja. Amb tan sols cinc proves disputades per la manca de temps i alguna sanció per sortida prematura, els nostres representants van donar el millor de sí en una competició complicada i exigent.

Al Grup Or, la Vicky Ivaylova va aconseguir una 37a plaça molt condicionada pel BFD de la segona prova. A la primera prova va aconseguir una cinquena posició però la sanció i la manca de vent la van condicionar de forma decisiva. En el mateix grup Anna Gimeno va aconseguir un sisè lloc a la primera prova, però tot seguit va caure fins a la 65ena posició pels resultats adversos d’unes proves marcades per la manca de vent.
Pel que fa als regatistes del Grup Plata, cal destacar el bon paper d’en Lucas Casañé, situat en 9ena posició amb una quarta prova fantàstica en que va fer una novena posició. Tres altres regatistes, en Marc Béjar, Pau Chicharro i Jordi Béjar, es van situar a la meitat de la taula a les posicions 39, 41 i 44 respectivament.
La resta de regatistes, Gal·la Rodiera, David Ordóñez, Jan Béjar, Ariadna Béjar i Irene Casañé, van ser els més afectats pels contratemps sorgits arrel de la manca de vent.
Malgrat la manca de vent, la 4a edició del trofeu alacantí i tres jornades amb proves que han tornat a evidenciar el gran moment que travessa la vela infantil catalana que ha omplert el podi absolut de la regata.
Un any més, el Reial Club Nàutic de Torrevieja ha organitzat un excel·lent trofeu per a prop de les 300 persones que directe o indirectament han participat de l’esdeveniment esportiu. Bona prova d’aquest nivell ha estat l’interès de participants internacionals a participar a la prova. Així, els nostres regatistes van tenir l’oportunitat de competir contra finlandesos, danesos, suecs, eslovens, italians, alemanys, francesos i andorrans, a banda de la flor i nata de la vela nacional.
En total, la competició va congregar 202 regatistes, 101 en la categoria d’Or i 101 en la categoria de Plata.