dilluns, 29 de novembre del 2010

El Club de Vela Blanes rep la EMAS (Sistema de gestió i auditoria ambiental)

Aquesta certificació l’expedeix la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya

El Club de Vela continua treballant per mantenir l’excel·lència en els estàndards mediambientals. En reconeixement d’aquest treball i de les fites aconseguides, la Direcció General de Qualitat Ambiental li ha concedit la cerificació EMAS de Sistema de gestió i auditoria ambiental. Les sigles de EMAS es corresponen a l’expressió anglesa “Eco-Management & Audit Scheme”. Els requeriments necessaris per assolir la certificació els estableix la Comissió Europea mitjançant un reglament.
Aquesta és una acreditació voluntària en el qual poden participar tota mena d’organitzacions per avaluar i millorar el seu comportament ambiental, tot difonent la informació al públic i a altres persones o col·lectius que puguin estar interessats.
Per aconseguir aquest premi, el Club Vela Blanes ha hagut de complir la legislació ambiental i totes les obligacions que l’afecten al respecte. Ha format, sensibilitzat i implicat als seus treballadors i ha donat una remarcada importància a la prevenció i reducció de la contaminació ambiental mitjançant l’adopció d’una manera de treballar que redueix l’impacte ambiental. A més, el Club s’ha preparat, i actualment treballa en campanyes de prevenció de possibles situacions d’emergència ambiental.
A tota aquesta declaració de principis del Club Vela Blanes envers el medi ambient s’hi suma la pròpia “declaració ambiental”, disponible al públic, i on es recull la política i objectius ambientals de la institució.
La certificació se suma, des d’aquest mateix moment a la ISO 14001 aconseguida recentment.