dimecres, 1 de setembre del 2010

L’embarcació Vila de Blanes és una de les més ben valorades com a embarcació de Jurat

Els mèrits els reconeixen tots els jutges que han tingut l’oportunitat d’utilitzar-la i sovint se la posa com a exemple d’embarcació de comitès de regates ideal

El Vila de Blanes va ser adquirit a un membre del Club i de seguida el gerent del Club va proposar d’adaptar-la per fer d’embarcació de Jurat de Regates. La seva participació ha estat lloada en la Setmana Olímpica de Vela de Barcelona, la Christmas Race de Palamós, etc i la sol·licitud dels seus serveis per part de nombrosos clubs de la costa catalana tan de Girona com de Barcelona fan que aquesta sigui una gran embarcació.

Les accions de reparació i transformació van consistir en eliminar l’excés de llast i col·locar-hi unes quilles de balanç. Seguidament es van fer treballs de connexió i posada en marxa del motor, es va retirar la cuina i el lavabo i es va instal·lar el pal de senyals. El sistema de fondeig també es va renovar, així com els equips de navegació, vent i de transmisió-recepció. Finalment a popa s’hi varen col·locar dos flaps manuals per evitar l'apopament. Tots aquests treballs van convertir el Vila de Blanes en un dels millors vaixells de jurat de regates del principat, tal i com han manifestat els mateixos jutges que han tingut l’oportunitat de pujar-hi. La seva zona de navegació és la 4, entre la costa i la línia paral·lela a la mateixa traçada a 12 milles. Pel que fa a les dades tècniques, la Vila de Blanes és una embarcació de fusta construïda l’any 1979 (marca i model: AST. MARE NOSTRU) que fa 8 metres d’eslora i 2,85 de mànega. La càrrega màxima és de 600kg i pot portar fins a 6 persones.