dissabte, 6 de setembre del 2014

Els nous fars del Club de Vela Blanes

El protagonisme dels fars: punts de referència pels navegants

Mentre les obres avancen al moll de ribera, en les darreres setmana ja s’han pogut veure els nous fars i fanals que iluminen els pantalans de la zona central i ribera.
Els fars col·locats als pantalans exteriors, a la nova benzinera (de forma provisional) i el que anirà a l’antiga benzinera també de forma provisional després del desmantellament d’aquesta infraestructura. Aquestes marques laterals modificades, al canal principal d’estribord són cilíndriques de color vermell amb franja verda al centre. Aquests fars amb aquestes característiques visuals durant el dia, a la nit emeten un llum vermell de 2 + 1 flaixos o centelleigs cada 10 segons. Per la seva banda a la cantonada de moll de la nova benzinera la marca lateral es de babord amb senyal diürna cilíndrica vermella i llum vermella de 2 flaixos cada sis segons durant la nit.
Aquest far al igual que el de l’antiga benzinera són de caire provisional, essent el de l’antiga instal·lació de sortidors de combustible, una marca diürna d’estribord de pal verd cilíndric amb 4 centelleigs cada 10 segons durant la nit.