dilluns, 29 de setembre del 2014

Ivan Pastor es proclama campió del món de Raceboard en categoria masculina i Vita Matise en categoria femenina

Després d’una setmana de competició intensa i un final emocionantíssim, el mundial de Raceboard que organitza i acull el Club de Vela Blanes va  arribar al seu final amb una cerimònia de clausura al camping Bellaterra

Tot i els contratemps que el regatista alacantí Ivan Pastor va patir en la penúltima jornada, quan va trencar l’orsa, en l’últim dia de competició va aconseguir remuntar enfront del polonès Wojcik Maksymilian i guanyar el mundial. En la categoria femenina no hi va haver sorpreses i les primeres posicions van ser per les regatistes lituanes Vita Matise i Ilona Grinberga.

El Mundial de Raceboard va mantenir l’emoció fins a l’últim moment i fins a l’última prova en què Ivan Pastor i Wojcik Maksymilian van arribar amb igualtat de possibilitats. Finalment, l’alicantí va saber imposar-se enfront del que fins aleshores era el campió del món. El tercer lloc al podi l’ha ocupat, sense sorpreses, el francès Nicolas Huguet.
En categoria femenina, les sorpreses van ser mínimes i la flota lituana va mostrar les seves credencials a emportar-se el mundial des del primer moment. El tercer lloc va ser per la regatista australiana Joana Sterling.
El vent va acompanyar el campionat del món gairebé des de la primera jornada, excepte el primer dia en què va costar trobar el moment de posar-se a l’aigua. Superat aquest primer moment, però, la climatologia va ser del tot favorable i es van poder celebrar 14 de les 15 proves previstes a l’anunci de regata. També cal destacar l’èxit de convocatòria ja que aquest ha estat el Mundial de la categoria més concorregut amb 124 esportistes de 16 països diferents, la qual cosa representa un precedent importantíssim per a les properes edicions de la competició.