diumenge, 31 d’agost del 2014

El Club de Vela Blanes acollirà i organitzarà aquest mes el Mundial 2014 de Raceboard

Del 22 al 27 de setembre, Blanes serà la capital mundial d’aquesta especialitat

Els millors regatistes de la categoria, vinguts d’arreu del planeta, competiran en aigües blanenques per coronar-se els millors en aquesta disciplina i, com a al·licient extra, amb la vista posada en els Jocs Olímpics de Rio 2016

Grans figures del Raceboard han cofirmat la seva participació al Mundial 2014 com ara l’alicantí Ivan Pastor, que ja ha representat Espanya als Jocs Olímpics d’Atenes, Pequín i Londres. Al seu costat, l’actual campió del món, el polonès Maksynilian Wojcik i una gran quantitat d’altres regatistes provinents d’Argentina, Austràlia, Polòna, Txèquia, Finlàndia, Lituània, França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Portugal, Brasil, Suïssa i Eslovàquia, a més de la representació espanyola. 
El Campionat del Món constarà d’un màxim de 15 proves, essent-ne necessàries almenys 3 perquè sigui vàlid. El camp de regates se situarà davant del càmping Bella Terra, on, a més, s’allotjaran la majoria dels riders. 
A nivell de Club de Vela Blanes, cal destacar que l’organització d’un esdeveniment de gran embargadura, com és aquest, no és nou per a l’entitat. Aquest dinamisme entronca amb les múltiples iniciatives que té el Club en marxa per promoure la pràctica de la vela a diferents nivells, des del més pedagògic fins a la competició al nivell més alt, passant per la formació reglada o la vela adaptada. 
El Raceboard és la fórmula windsurf que es caracteritza per una taula (board) que disposa d'una orsa, el que permet navegar en totes condicions de vent, tant en intensitat com de rumb (cenyida, través, popa). És la fórmula més tècnica del surf de vela de manera que sempre ha estat l'opció olímpica en aquest tipus d'especialitat de la vela.
Aquest campionat atraurà a multitud d'aficionats al windsurf. L'esdeveniment suposarà un impacte econòmic, social i esportiu important per aquesta zona del litoral català. Blanes és la població d'entrada pel sud de la Costa Brava i en els últims anys s'està convertint en una potent àrea com a zona de pràctica del windsurf, gràcies a les excel·lents condicions de vent del delta del riu Tordera i la platja del càmping Bellaterra, ‘spot’ on s'instal·larà la logística i base del campionat.