dissabte, 25 de gener del 2014

La Federació Catalana de Vela distingeix el Club de Vela Blanes com la segona millor escola de vela de Catalunya 2013 en la Festa de la Vela Catalana

En el mateix acte també va guardonar a Alba Bou i Júlia Subirà per la seva excel•lent temporada en 470 així com el patró del Beagle, Roger Ferrer, pels resultats esportius assolits

El Club de Vela Blanes ha rebut distincions i premis de forma ininterrompuda en els darrers anys i el 2008 ja va ser nomenat ‘Millor Club del País’ per la Federació Catalana de Vela

La Festa de la Vela Catalana és un acte que pretén reivindicar la importància social i esportiva de la Vela al nostre país, així com aportar reconeixement als seus principals actors: esportistes i clubs nàutics. En aquest marc, el passat 25 de gener va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona l’edició d’enguany en la qual la nostra institució va rebre diferents guardons. 

D’entrada va ser nomenada segona millor escola de vela de Catalunya durant el 2013, consolidant el gran esforç que es fa en l’àmbit de la promoció d’aquest esport, la seva tecnificació i la competició. En tots tres àmbits, el Club de Vela Blanes hi duu a terme una activitat destacada que l’han fet mereixedor en els darrers anys de la Vela de Platí de forma constant i regular. 

La parella Alba Bou i Júlia Subirà també van ser protagonistes en rebre una distinció pel seu mèrit esportiu, per la gran temporada que van realitzar l’any passat proclamant-se campiones de la Copa d’Espanya i del Campionat d’Espanya de 470. La seva candidatura per formar part de l’equip olímpic nacional es consolida dia rere dia.

També el patró del Beagle, Roger Ferrer, va rebre un guardó com a 3er classificat de la Copa Catalana de Creuers Zona Nord RI3.

En resum, la Festa de la Vela Catalana va premiar 79 esportistes vencedors de Campionats de Catalunya (38), Espanya (18), Europa (12) i del Món (8). Fins a 89 clubs del nostre país van ser protagonistes d’aquest esdeveniment en el qual la Federació va premiar també com a periodista de l’any José Ramón Álvarez, va lliurar distinció a l’expresident Josep Maria Roig, al comodor del GEN de Roses Pere Vicenç, al secretari de la classe Optimist Cristina Sostre, a l’empresa de Cava Agustí Torelló; i es va lliurar reconeixement a la tasca desenvolupada a la Federació al llarg de 25 anys per Mercé Clapers.
A banda dels guardonats, van assistir a l’acte en representació del Club de Vela Blanes el seu vice-president, Oriol Subirà, i el Comodor Xavier Manresa.