diumenge, 5 de gener del 2014

El noruec Lars Johan guanyador absolut de l’International Grand Prix Vila de Blanes 2014

El trofeu és la gran cita de la vela juvenil europea a les instal•lacions del Club Vela Blanes, i s’ha celebrat del 2 al 5 de gener 

Durant els dies de regates el vent no ha estat el que ens té acostumats en aquesta època de l’any, però tot i així s’han disputat 7/11 proves de la classe 420, 6/9 de l’Europa i 10/14 de la classe 29er. 
El guanyador absolut del Trofeu ha estat el noruec Lars Johan Brodtkorb amb una excel·lent actuació. A la classe Europa Lars ha estat seguit, a 7 punts, pel català Pau Shilt i  Sylvain Notonier, que ha quedat classificat en tercer lloc.
A la classe 29er, l’equip català format per Nil Mas y Toti Llena han estat els primers després de dur a terme un total de 10 proves. Les també catalanes, Carla i Marta Munté, s’han fet amb la segona plaça i l’equip alemany de Manuel Wunderle i Fèlix Wieland, han quedat tercers.
A la classe 420, els catalans Willy Pi Suñer i Àlex Charles han guanyat la regata, seguits per la parella polonesa Ewa Romaniuk i Katarzyna Goralska, i dels britànics Max Clapp i Jo Burns, que han estat tercers.
Enguany l’International Grand Prix Vila de Blanes ha estat el punt de trobada d’alguns dels millors regatistes de les categories en competició, i no només a nivell català, sinó també estatal i europeu. En total, hi han participat 150 regatistes en 100 embarcacions: 11 tripulacions a 29er, 31 embarcacions a 420 i la resta a la classe Europe. Els esportistes que han competit a l’edició 2014 de l’IGPVBlanes provenien de Rússia, Alemanya, Regne Unit, Irlanda, Polònia, Suïssa, Txèquia, Andorra, Finlàndia, França, Noruega, Suècia i de diferents punts de l’estat Espanyol.