dimecres, 28 de novembre del 2012

Simulacre de vessament de combustible a les aigües del port

Aquest exercici s’ha dut a terme amb l’objectiu de comprovar les tasques de coordinació i comunicació entre tots els mitjans que han d’actuar en un incident com aquest:  Autoritat Portuària, Policia Local, Protecció Civil de Blanes, Ajuntament de Blanes, Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) depenent de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i el propi Club de Vela Blanes.

El simulacre d’emergència, que va començar cap a les 10:30 hores i es va allargar fins a migdia, va consistir en simular un incident a la benzinera causat per un problema en el funcionament d’un dels mecanismes de subministrament de gasolina a una embarcació d’esbarjo. El vessament produït va posar en marxa el Pla d’Autoprotecció i de Contingència del Port de Blanes i el Pla Especial d’Emergències per Contaminació d’Aigües Marines (CAMCAT).

En el simulacre s’ha prioritzat la tasca de coordinació i comunicació de tots els mitjans que han actuat: Autoritat Portuària, Policia Local, Protecció Civil de Blanes, Ajuntament de Blanes, Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) depenent de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i el propi Club de Vela Blanes. El simulacre l’han organitzat Protecció Civil i Ports de la Generalitat, i ha comptat amb la participació de personal del Club de Vela Blanes.