dissabte, 24 de novembre del 2012

El IV Premi Es Niell es declara desert

El veredicte del jurat es va conèixer el passat dissabte 24 de novembre en una cerimònia que va tenir lloc a la sala polivalent del Club de Vela Blanes
En la present edició s’hi havia presentat un treball titulat "Recerca dels nostres mestres d'aixa i els seus vaixells". El jurat va valorar molt positivament la gran recerca d’informació que oferia i va animat a l’autor a continuar treballant en la línia del rigor acadèmic per adequar el treball a les bases del premi. En el mateix acte, els responsables del Club van assenyalar la voluntat de la institució de continuar aprofundint en la investigació rigorosa i acadèmica de la relació entre Blanes i el mar. En base a aquest fet, ja s’ha convocat la V Edició del Premi Es Niell de recerca de la història marítima de Blanes.

El president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, va destacar en el seu parlament la voluntat de la institució de donar continuïtat a aquesta iniciativa que segueix la línia oberta pel Club de vincular molt estretament la vela, el mar, els valors de la navegació i la seva divulgació.

Per la seva banda, el president del jurat, Laureà Carbonell, va animar als participants a no descuidar el rigor acadèmic en els seus treballs i va lamentar no poder donar el premi en aquesta ocasió ja que el treball presentat mereixia un reconeixement per la gran quantitat d’informació que aportava.

Finalment, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va animat els representants del Club de Vela Blanes a continuar amb aquesta iniciativa que beneficia el Club i a tota la vila. També va posar l’èmfasi en el fet que un jurat rigorós és essencial per a un premi que pretengui assolir l’excel•lència i prestigi com és el cas del premi Es Niell.