dimecres, 30 de novembre del 2011

Joel Joan i el seu equip reben l’ajuda i el suport del Club de Vela Blanes per filmar una pel•lícula sobre Èric Bertran

L’Èric, autor d’Èric i l’exèrcit del Fènix’ va navegar amb el Club de Vela i va formar part de la flota d’Optimist entre el 2002 i el 2004

Arriska Film, productora creada per Joel Joan, realitza una pel•lícula sobre l’Èric i ha comptat amb els mitjans del Club per instruir l’actor que fa el paper d’Èric i per situar el personatge en relació a la seva declarada passió pel mar i la navegació
Aquestes passades setmanes la productora d’en Joel Joan es va posar en contacte amb el Club de Vela per a poder viure de ben a prop les inquietuds que hauria d’haver sentit l’Eric l’època en que va navegar a casa nostra. El noi que a la gran pantalla li donarà vida, va rebre aquests dies unes classes de vela impartides per instructors del nostre Club. Així mateix, tant en Joel com tot el seu equip de producció han seguit de ben a prop els consells tècnics que des de l’àrea esportiva del nostre Club se’ls ha fet arribar. Però sobretot han tingut la col•laboració material necessària per dur a terme part de la gravació que aquest dies s’ha fet a la platja de Lloret. Embarcacions (420, estels, caiacs, taules de windsurf, etc.) i equip necessari per gravar les imatges des de l’aigua (pneumàtiques i Vila de Blanes) han estat aportades pel Club de Vela Blanes, així com el personal encarregat de dur-les.

Arriska film, productora creada l’any 2000 per en Joel Joan (Porca Misèria, Plats Bruts), amb la intenció d’apostar per una producció audiovisual amb marca pròpia; ha volgut donar imatge a una història real ben propera al nostre Club. Una història verídica que va tenir com a protagonista l’Eric Bertran.
L’Eric Bertran (Barcelona, 4 de abril de 1990) és el creador i l’administrador general del grup elfènix (Exèrcit del Fènix, Bon Dia Països Catalans i elfènixTV). Ha format part del Consell de redacció del setmanari El Matí. En el món radiofònic dirigeix el seu propi programa 'Perspectiva' a Ràdio Arenys, on dóna veu als joves per parlar d’actualitat. És autor del llibre 'Èric i l'Exèrcit del Fènix' (2005), amb més de tretze mil exemplars venuts, del qual s’ha fet una adaptació teatral (escrita por Víctor Alexandre y dirigida por Pere Planella) que ha estat dos mesos de temporada a Barcelona.
El que potser no sap tanta gent, es que l’Eric va començar la seva passió pel mar al nostre Club de Vela Blanes. L’Èric va estar un parell de temporades amb nosaltres, va estar inscrit a l’Escola de Vela i formar part de la nostra flota d’Optimist entre els anys 2002 i 2004.
Més informació de la pel·lícula: http://www.fenix1123.cat/