dimarts, 7 de desembre del 2010

El Club de Vela situa tres regatistes entre els deu primers a la XLIV Semana náutica de Alicante – Copa de Espanya classe Europa

Els resultats obtinguts a la classificació es valoren positivament tan en la categoria masculina com femenina

En categoria masculina, el resultat més destacat el van obtenir Albert Codinachs (4rt), Jaume Todo (5è) i Aleix Subirà (9è). Dal Noguer, pertanyent al Masnou però que entrena al Club de Vela Blanes, va aconseguir també col•locar-se entre els deu primers.
En categoria femenina, el paper més destacat el va fer Júlia Subirà (13ena), seguida de Paula Soler (58ena) i Laia Tobella (66ena). Cal fer una lectura atenta d’aquests resultats ja que la Júlia va aconseguir un vuitè lloc a la tercera mànega, la Paula és una regatista molt jove que mostra molt bones maneres i la Laia reprèn el ritme després d’uns anys sense navegar.
L’actuació de la resta de l’equip també és digna de reconeixement ja que David Gayango (26è) i Axel Muñoz (42è) continuen ocupant posicions a la meitat alta de la taula, mentre que el ‘rookie’ Carlos Ordóñez (55è) dóna senyals de ser un regatista a qui s’haurà de seguir de ben a prop. Sergi Rodiera (52è) no va tenir l’ocasió de mostrar tot el seu potencial donades les condicions meteorològiques i Aleix Gimeno (54è) va recuperant el bon ritme de competició mentre surt de la lesió que l’ha afectat recentment.
El conjunt de la flota de la classe Europa es va desplaçar, dels dies 4 a 7 de desembre, fins a Alacant per disputar-hi aquesta prova pertanyent a la Copa de Espanya de la classe Europa. Comandaven l’expedició els entrenadors Neus Garriga i Juanmi Aguirre que van fer una valoració positiva dels resultats obtinguts malgrat no assolir cap posició al pòdium.
El Real Club de Regatas de Alicante va ser l’escenari en el qual es va desenvolupar aquesta competició que va aplegar un total de 73 regatistes de la classe Europa. El guanyador intractable en categoria masculina va ser Juan Calvo (RCN Dènia) i Alba Bou (CN Estartit) va ser la primera en la femenina. En total, es van disputar sis proves en unes condicions meteorològiques força deficients però que van servir per completar aquesta primera prova de la Copa d’Espanya. La competició, a més, forma part de la XLIV Setmana Nàutica d’Alacant, un dels esdeveniments més atractius dins els esports nàutics tant a la Comunitat Valenciana com a la resta de l’estat i que en aquesta edició ha comptat amb la participació dels millors regatistes internacionals de la classe Europa, a més de convocar altres classes de vela lleugera com el 29er, Làser Radial, Làser Estàndard, FD, 420 i Catamarà.