dimarts, 15 de juny del 2010

Tots els CEIP de Blanes acaben el curs amb un bateig de mar

Finalitza el curs 2009-2010 als centres educatius de primària de Blanes i ho fan de la millor manera possible: gaudint de la navegació a vela amb el Club de Vela Blanes i amb la col·laboració de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes

Enguany, amb prop de 400 escolars de cicle superior de primària s’ha consolidat l’activitat. Els centres Carles Faust, Mossèn Joan Batlle, Napoleó Soliva, Pinya de Rosa i Quatre Vents han gaudit de classes teòriques i pràctiques de navegació que de ben segur tornaran a repetir l’any vinent.
El bateig de mar és una activitat dirigida a alumnes de cicle superior d’educació primària dels centres públics de la vila que es concentra en els últims mesos abans de l’estiu, quan les condicions són més propícies i agradables per a la pràctica de la vela. La idea és propiciar un primer contacte amb el món nàutic i donar a conèixer la institució del nostre Club i les activitats que en ell s’hi desenvolupen alhora que es fa promoció de l’esport de la vela entre els nois i noies de Blanes. L’activitat té una durada d’entre 2 i 3 hores i es desenvolupa als matins, en horari escolar i en dies entre setmana.
Aquest 2010 ha estat tot un èxit de participació. La possibilitat d’apropar el mar a les aules en una població amb cultura i tradicions marineres ha estat un encert.
Paral•lelament al programa de batejos de mar, el Club de Vela Blanes, en la seva forta aposta per dur la vela a tots els centres educatius continua treballant amb l’IES Serrallarga de la Vela, i enguany a treballat amb l’IES Rocagrossa de Lloret, l’IES s’Agulla de Blanes i l’Escola Waldorf Steiner de Barcelona, entre d’altres.
El 2003 es va signar el primer conveni de col·laboració entre l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Blanes i el Club de Vela Blanes per fomentar la vela entre la població escolar del municipi.