dimarts, 29 de juny del 2010

Aleix Gelabert, regatista del Club de Vela Blanes, col•labora enguany amb l’equip GAES Solidària en la volta a Espanya a Vela

El regatista i jove arquitecte del Club de Vela Blanes, guanyador de la primera edició de la regata Mini MED l’any 2009 amb l’embarcació ANTAAS, dóna un pas de gegant amb aquesta experiència en el terreny dels navegants oceànics. Dintre de l’equip tècnic i de suport del GAES Solidària forma part de la pedrera que, sorgida de navegants Mini Transat, integra el futur d’una flota espanyola de vela aventura en projectes IMOCA 60
Dintre de l’equip tècnic i de suport del GAES Solidària forma part de la pedrera que, sorgida de navegants Mini Transat, integra el futur d’una flota espanyola de vela aventura en projectes IMOCA 60.
Després de dures setmanes de treballs a les drassanes mirant de posar a punt l’IMOCA Open 60 (embarcació per a cinc tripulants), el 12 de juny es va iniciar aquesta volta a Espanya que consta de sis etapes i un total de 1730 milles de recorregut. L’Aleix ha aportat tot el seu saber i experiència adquirides al llarg del 2009, a l’equip de la britànica Dee Caffari, primera dona en circumnavegar la terra en totes dues direccions, i la catalana Anna Corbella, primera dona espanyola en creuar l’Atlàntic en solitari en regata.
La competició aplega primeres figures de la vela espanyola i també internacional, amb participants de gran nivell que han tingut papers determinants en regates d’alt nivell. En total, la flota està formada per cinc equips espanyols i dos de francesos que apleguen regatistes de primera línea tan de la categoria com d’altres especialitats nàutiques.
La novetat de l’edició d’enguany de la regata ha estat la supressió, per motius logístics de l’escala a Cadis.
Calendari de la Volta a Espanya a Vela:

12 de juny. Hondarribia – Cap Higuer - Santander, de 90 milles nàutiques
14 de juny. Santander - Gijón de 100 milles nàutiques
16 de juny. Gijón - Sanxenxo de 220 milles nàutiques
20 de juny. Sanxenxo - Calp, de 830 milles nàutiques
26 de juny. Calp - Palma, de 140 milles nàutiques
28 de juny. Palma de Mallorca – Cap de Creus- Barcelona, de 350 milles nàutiques

Més informació a:
Bloc de l’Aleix Gelabert: http://antaas.blogspot.com
Web de la Fundación para la Navegación Oceànica de Barcelona: http://www.fnob.org