dimecres, 31 de juliol del 2013

Aleix Subirà i Sergi Rodiera, entrenadors del Club de Vela Blanes, escollits per entrenar joves regatistes xinesos aquest estiu al port Olímpic de Barcelona

En aquest curs, l’experiència i trajectòria dels nostres entrenadors al capdavant de la flota blanenca se sumarà a la de l’exentrenador olímpic Paul Maes 

Els entrenadors de classe Optimist Aleix Subirà i Sergi Rodiera compartiran els seus coneixements i experiència amb una flota xinesa en virtut d’una col·laboració entre el Centre Municipal de Vela i la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona, que des del passat abril té un acord signat amb la Qindao Administration Centre of Sailing Sports per promoure activitats en matèria d’entrenament de vela.

Segons aquest acord, quatre entrenadors xinesos amb un nivell de més de dos anys d'experiència en classe Optimist, aprendran a ensenyar vela en diferents tipus d'embarcacions com l'Optimist, l'Splash, el 420 i el 470. També vuit joves regatistes xinesos, d'entre 10-15 anys, amb un nivell d'almenys dos anys de navegació en Optimist, rebran un curs per a la millora de nivell en regates.
Per la seva banda, Qingdao convida a vuit joves navegants Catalans, d'edats d'entre 10-15 anys, per al Qingdao Optimist Campus de Navegació i Regates, durant el mes d'Agost del 2014, coincidint amb la Setmana Internacional de la Vela a Qingdao, un dels esdeveniments més importants de navegació a la Xina, amb una durada de 10 dies.

Aquest acord pretén desenvolupar un dels principals eixos de l'esport i la cultura del mar establint llaços de col•laboració internacionals.

Aquesta delegació Xinesa, des del passat dilluns 15 de juliol i fins divendres 26, Va torna a visitar per segon any consecutiu les instal·•lacions de la Federació Catalana de Vela al Port Olímpic per a realitzar aquesta formació orientada al món de la competició per tal de millorar el seu nivell en les regates, tal com estableix l'acord.

El contingut d'aquesta concentració, tracta temes essencials com la tècnica i tàctica que conformen una regata, la didàctica que ha d'aplicar un entrenador, la meteorologia de l'entorn on es navega, la seguretat abans i durant la navegació... entre d'altres.