dissabte, 31 de desembre del 2011

La 12ena edició de l’Internactional Grand Prix Vila de Blanes acaba amb una gran valoració i un reconeixement a l’Escola de Vela del Club

El president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, explicava minuts abans de l’acte de lliurament de premis que “hem tingut una participació importantíssima, el temps ens ha acompanyat  i hem pogut gaudir durant 4 dies de les regates que s’han fet al nostre club”

Amadeu Nualart també va destacar la importància que té per al Club l’International Grand Prix: “és una de les regates estrella que tenim,  és la que té més participació internacional i evidentment, tot el personal del club, membres de la junta i socis s’hi aboquen i s’impliquen perquè sigui tot un èxit.” El president del Club de Vela Blanes considera que l’escola de vela que fa més de 20 anys funciona al club és importantíssima per formar joves que amb els seus èxits posicionen l’entitat arreu “ és una llavor que comença en els nens i nenes de 7 i 8 anys en classe optimist i els èxits venen sols com estan demostrant regatistes del club, per exemple, l’Albert Codinachs”.

Gerard Esteva, president de la Federació Catalana de Vela, que va participar al lliurament de premis de la 12ena edició de l’International Grand Prix, va destacar que “ és important veure com any rere any el Grand Prix creix en quan a participació a nivell de Catalunya, de l’Estat Espanyol i internacionalment. En aquest sentit hem de parlar d’un èxit absolutament rotund i un creixement sostingut que converteix en molt solvent aquest prova”. Gerard Esteva considera que el Grand Prix és també una magnífica promoció per al Club de Vela Blanes “ sempre dic una frase que deia el president Pujol: el nostre món és el món. No és només ser els primers al món, que els tenim i aquest club els té amb posicions molt destacades en campionats del món, però sobretot és important que l’atenció internacional se centri a casa nostra i això és el que està fent el club de Vela Blanes”. Esteva va aprofitar per destacar l’excel•lent moment que viu l’esport de la vela  Catalunya “ aquest 2012 tindrem més 10 competicions internacionals a Catalunya com campionats del món d’Europa...i aquest posicionament a nivell internacional és evident”. El president de la Federació Catalana de Vela va constatar que el Club de vela Blanes és un dels centres més importants en programes de centres d’entrenament “ s’està produint un creixement i una part de tecnificació potent. Aquest any tindrem a Catalunya més de 750 joves en aquest centres, quan fa 4 anys eren 350. Esteva va afegir que el Club de Vela Blanes destaca arreu per la seva tasca integradora envers la societat “ amb la seva escola de vela  han fet un treball integrador amb la ciutat i per tant el creixement i el futur en el món de la vela pronostica un bon futur”.

Per la seva banda, el delegat d’esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, destacava la importància que el Club de Vela Blanes aprofiti els recursos que té per organitzar proves com el Grand Prix “ molts anys s’ha viscut d’esquenes al mar i des de fa un temps la gent s’ha abocat més als esports nàutics i de vela. Blanes és un referent ja que vam iniciar, conjuntament amb la delegació territorial d’esports i l’IES Serrallarga, un treball d’iniciació a l’esport de la vela des de primer a quart d’ESO i això ha fet que els joves s’hagin obert encara més al mar.” Josep Pujols va poder seguir des d’una barca les darrers proves del Grand Prix i va assegurar que “ veure el desenvolupament en directe m’ha fet adonar de l’èxit que té aquesta competició i que cada any vulguin repetir esportistes d’altres països. És una prova molt consolidada que vol dir que el Club de Vela està fent bé les coses, està fent un bon treball”.