diumenge, 11 de desembre del 2011

La primera part de la temporada acaba amb el I Trofeu Teyco organitzat pel Club Nàutic Masnou

La regata, de nivell 2, va quedar deslluïda per la manca e vent i els pobres resultats dels nostres regatistes

Els 183 regatistes d’Optimist que van participar a la regata (72 al Grup 1 i 91 al Grup 2) van viure una regata en què el principal protagonista va ser la manca de vent. La flota blanenca va registrar uns mals resultats després de no poder realitzar cap prova el dissabte i una mala sortida el diumenge.

Amb 30 minuts aproximats per completar el recorregut, va ser impossible recuperar posicions. En el grup 1, Vicky Iwailova va fer una 22ena posició i l’Anna Gimeno la 49ena. Gal•la Rodiera, al grup 2, va quedar 89ena després d’haver-se de retirar per haver estat amonestada per remar.  La resta de regatistes, però, van fer una regata irregular.
En Pau Chicharro (61è) es va veure afectat a la classificació en no poder finalitzar la segona de les proves (hem de recordar que el vent va ser molt just) en Lucas Casañé (66è) i en David Ordóñez (70è) són un cas similar al d’en Pau. Ambdós no varen poder finalitzar la segona prova del grup 1. Irene Casañé (72ena) no va poder finalitzar cap de les dues.
Pel que fa al grup 2 tot i que només va completar una prova, cal destacar el molt bon paper el d’en Jan Béjar (13è) i el sorprenent resultat d’en Miquel Pérez (59è) tot un “rookie” en el circuit però que ja està superant regatistes molt més experimentats que ell. Martina Rodiera (63ena) i Martina Casañé (64ena) també van lluitar de valent, amb el poc vent existent, en la única prova disputada. Marina Martínez (73ena) i Aleix Manresa (76è) tancaven la participació blanenca.
En general, la regata es va dur a terme en males condicions meteorològiques per a la navegació i un vent que, quan va ser present, mai va passar dels 3 nusos d’intensitat.
La jornada de dissabte va quedar del tot deslluïda en no poder dur-se a terme cap prova malgrat que el comitè de regates va intentar des de molt aviat provar fortuna i, tot i la bona intenció, la flota es va passar moltes hores a l’aigua. El diumenge, amb un terral molt just i a les 8:30 del matí, es van poder dur a terme dues proves per al grup 1 i una per el grup 2 que van salvar la regata.