diumenge, 6 de març del 2011

Els creuers del Club de Vela Blanes fan un molt bon paper a la XXV Edició de la Regata d’hivern 200 milles A-2

Aleix Gelabert es proclama sots campió d'Espanya i Jordi Garriga tercer en aquesta regata, ja clàssica, del Club Nàutic Altea va agrupar 7 embarcacions classe MINI 6.5 i 50 embarcacions classe RI

Les embarcacions del Club Vela Blanes ANTAAS (Una mosca en mi sopa) d’Aleix Gelabert i AKALI 316 de Jordi Garriga varen participar en aquesta regata marcant un meritori 2n i 3er llocs respectivament dins la classe Proto. Malgrat no obtenir el Campionat d’Espanya, sí que es varen fer amb els coneguts lingots d’argent respectius.
Del 4 al 6 de març, les 57 embarcacions que van participar en aquesta prova del Campionat d’Espanya de la classe Mini 6.50. Les 200 milles del recorregut les va portar a prendre la sortida des de les instal•lacions del Club Nàutic Altea per fer rumb a l’illa d’Eivissa. En concret, les embarcacions, voltaven l’illa fins arribar al pas dels Freus per passar una balisa que deixaven per estribord en la Savina de Formentera i tornaven després a Altea, punt de partida inicial de la regata.
Les bodes d’argent de la competició va coincidir amb la participació de vaixells transoceànics amb eslora de 6,5 metres.
Dintre de la disciplina de les embarcacions Mini es van establir dues categories, una pels classe Mini Sèrie i altre per la classe Mini Prototip. Els tres primers classificats de cada classe varen estar obsequiats amb el tradicional lingot d’argent, que amb el pas dels anys s’ha convertit en un dels emblemes d’aquest esdeveniment. I que premia els llocs de podi amb aquest metall.