dimecres, 2 de juliol del 2014

Presentació del mundial de Raceboard 2014 que acollirà el Club de Vela Blanes

Aquesta importantíssima competició tindrà lloc en aigües blanenques del 22 al 27 de setembre

Les característiques de l’esdeveniment s’han presentat en un acte que ha tingut lloc al Patronat de Turisme Costa Brava amb la presència de representants de les diferents institucions i entitats involucrades
El mundial 2014 de la categoria Raceboard es disputarà en aigües blanenques el proper mes de setembre organitzat pel Club de Vela Blanes. Els detalls de la competició s’han presentat en una roda de premsa en què hi ha intervingut Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ramon Ramos, director del Patronat Costa Brava Pirineu, i Amadeu Nualart, president del Club de Vela Blanes.
Amadeu Nualart, president del Club de Vela Blanes, ha posat de relleu que el sentit d’acollir aquesta competició enllaça perfectament amb els objectius amb què es va fundar l’entitat ja fa gairebé 75 anys. En l’actualitat, el Club de Vela Blanes manté una activitat molt destacada en diferents fronts com ara la participació d’esportistes de l’entitat en diferents competicions del més alt nivell estatal, europeu i internacional, destacant el treball que s’està fent per aconseguir que una tripulació blanenca de 470 femení (composada per Alba Bou i Júlia Subirà) participi als Jocs Olímpics de Rio en la categoria. En creuers, també cal destacar la participació d’Aleix Gelabert a la Barcelona World Race, competició que el durà a fer la volta al món en aquesta prestigiosa competició lluint el gallardet del Club de Vela Blanes. Nualart, però, no va voler oblidar altres aspectes molt importants per a l’entitat com l’enorme feina que s’està duent a terme en la promoció i l’ensenyança de la vela a través de les diferents accions de vela escolar, així com la vinculació amb el Club Esportiu El Vilar, depenent d’Aspronis, a través de la qual per tercer any consecutiu s’estan realitzant accions de vela accessible per portar aquest esport a tothom.
Completant les paraules del president, i tornant a l’organització del Mundial de Raceboard, el director esportiu del Club de Vela Blanes, Juan Miguel Aguirre, ha comentat els principals temes de logística de l’organització i el camp de regates, així com l’impacte econòmic, social i esportiu que una competició d’aquesta magnitud tindrà a la demarcació.
Per la seva banda, Ramon Ramos ha posat l’accent en el dinamisme del Club de Vela Blanes mentre que Ivan Tubau ha destacat la importància d’entitats com el Club de Vela Blanes en l’organització d’esdeveniments que traslladen la qualitat en la manera de fer del nostre país a tot el món.
El Raceboard és una modalitat de Windsurf que es practica sobre unes taules més llargues que les habituals i un màstil mòbil que permet més eficiència per al regatista. Les competicions es caracteritzen pel gran nivell tècnic i estratègic.