dijous, 27 de febrer de 2014

El Club de Vela Blanes i Apronis renoven el conveni que fa possible la vela accessible

El club blanenc continua apostant per la inclusió d’una disciplina esportiva minoritària en l’àmbit de la discapacitat 

Vuit esportistes del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS continuaran gaudint de la pràctica de vela accessible en les aigües marítimes de Blanes gràcies al conveni que aquest migdia han signat els presidents del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, i el del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS, Xavier Oms.

El president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, ha manifestat durant la signatura del conveni que “poques coses són tant maques com aquest moment en que renovem la relació amb Aspronis fent protagonistes de la vela accessible a aquests nois i noies que estan fent un bon aprenentatge en les nostres instal•lacions”. Per la seva banda, el comodor del club, Xavier Manresa, ha remarcat que “el meu interès és donar suport al tema esportiu del club, a on hi ha grans entrenadors i tècnics esportius. Amb les obres que estem fent ara hi haurà una millora molt important de les instal•lacions de la que podran gaudir tots els que practiquen l’esport de la vela”. Finalment, el president d’Aspronis, Xavier Oms, ha mostrat la seva satisfacció “per les atencions que dóna el Club a aquests noies i noies. La renovació d’aquest conveni és, per a mi, a títol personal, molt important ja que des de la meva joventut d’una manera o una altre he estat relacionat al el Club de Vela Blanes”. 

Aquest és el tercer conveni que les entitats blanenques estableixen per a l’entrenament durant 16 setmanes –amb una aturada als mesos de juliol i agost, i condicionada sempre als factors meteorològics- amb sessions formatives teòriques de navegació i pràctiques a l’aigua. Per a la nova temporada, que s’iniciarà el proper 11 d març, el Club Vela Blanes proporciona com en els darrers convenis, l’embarcació –un raquer- així com dos entrenadors especialitzats als quals acompanya un monitor del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS. Així, fa possible la inclusió esportiva en una disciplina minoritària en l’àmbit de la discapacitat, que es practica de manera unificada.

Els esportistes del Club Esportiu EL VILAR han adquirit molta pràctica en aquests darrers anys gràcies als convenis amb el Club de Vela Blanes. El passat mes d’octubre van demostrar la seva expertesa als XX Jocs Special Olympics que es van celebrar a Vilanova i la Geltrú, en què competien per primer cop en alta competició i van aconseguir l’or olímpic. 
Tercera posició en categoria femenina