dimarts, 31 de juliol del 2012

Albert Codinachs queda sisè del món en classe Europe

El Campionat del Món de la categoria i la competició que el va precedir, l’Open Week, han tingut lloc a l’Escala del 12 al 24 de juliol sota unes condicions meteorològiques excel•lents que han fet les delícies dels 93 regatistes que hi ha participat en categoria masculina, els 68 en categoria femenina 68 i els 117 de l’Open Week

El Club de Vela Blanes va acudir a la cita esportiva amb els seus millors efectius que van fer una bona regata malgrat que en ocasions no els va acompanyar la sort. Moltes dels nostres regatistes van quedar entre els 50 primers: Aleix Subirà (37è), Jordi Vives (39è) i Dal Noguer (50è) van fer papers destacats. En fèmines, Júlia Subirà, actual campionat de Catalunya, va quedar 38ena, essent també la novena espanyola amb alguns resultats molt bons.

La resta de la flota va aprofitar la cita per adquirir experiència internacional. Jaume Todo (78è) i Carlos Ordóñez (79è) van donar el millor de si mateixos, deixant les portes obertes a millores substancials en el futur.

L’Open Week era a la competició prèvia al Mundial i la porta d’entrada a la participació posterior del Mundial per a tots aquells que no havien estat classificats. Albert Codinachs (9è), Aleix Subirà (20è), Jordi Garriga (39è), Carlos Ordóñez (58è), Jaume Todo (59è), Paula Soler (73ena), Marc Béjar (87è), Àxel Muñoz (91è), Sergi Rodiera (106è) i Narcís Coromina (117è) varen participar en aquest obert que va finalitzar amb 8 proves. L’altre regatista del nostre club, Paula Soler (45ena) també va signar un 19è lloc a la 4 prova i es va situar per davant de regatistes nòrdiques més habituades a navegar amb condicions com les que varen poder gaudir a l’Escala.

Al final, els 12 dies intensos de navegació van ser una molt bona experiència per als nostres regatistes a un nivell molt alt. L’oportunitat de disputar un Mundial a Catalunya mateix no es va desaprofitar i l’ocasió es va exprimir al màxim. La competició va aplegar regatistes de 14 nacionalitats (espanyols, francesos, suecs, noruecs, danesos, italians, alemanys, finesos, belgues, polonesos, txecs, argentins, portuguesos i andorrans) que varen lluitar en 11 proves de les 12 programades, amb la possibilitat de descartar-ne dues.