dissabte, 16 de juliol del 2011

Jaume Mercader, amb el Zeta, guanya la IX Regata Vent de D’Alt de Solitaris i A2, i queda segon a la II Regata Vents del Sud

Amb aquest triomf i aquesta segona posició, el navegant del Club de Vela Blanes s’acosta a la consecució del Campionat de Catalunya de navegants solitaris.

El Zeta va tenir un lloc destacat en les dues regates que han tingut lloc aquest passat mes de juliol per a Solitaris. El Club Nàutic Cambrils va celebrar, per delegació de la FCV i amb col·laboració de l'Associació “Vent de Dalt” i el Club Nàutic Hospitalet Vandellòs ha estat l’escenari de la II Regata Vents del Sud.
Pel que fa a la novena edició de la Regata Vent de D’Alt, el seu recorregut va ser el següent: Cambrils – Plataforma Casablanca – Cap de Tortosa – Cambrils. Aquesta és una prova considerada de tercera categoria a efectes de seguretat, té un recorregut de 70 milles caracteritzat pels constants canvis de vent i la navegació nocturna de part de la regata. La novetat d’enguany ha estat que, tot i que aquesta era una regata per a Solitaris i A2, enguany
també ha tingut participació d'embarcacions amb tripulació. Després de 40 anys duent-se a terme en d'altres poblacions de Tarragona, la prova ha celebrat aquesta edició per primera vegada a Cambrils.
Per altra banda, els dies 2 i 3 de juliol van ser els escollits per dur a terme la II Regata Vents del Sud, també puntuable pel Campionat de Catalunya de navegants solitaris i a dos i que es troba dintre del calendari de l’ANS (Associació de Navegants Solitaris). Jaume Mercader, en el Grup Solitaris, va classificar-se en segon lloc després de cobrir les 45 milles del recorregut en poc més de 9 hores. En total, 6 embarcacions van disputar aquesta regata que va guanyar el iot Salao Tu, de Manuel López, que va fer el recorregut en menys de 9 hores. La previsió (confirmada) de poc vent va fer que el recorregut definitiu de la regata s’hagués de modificar. Finalment, va ser el següent: Hospitalet – Miami Platja -Far de Tortosa – piscifactoria de l'Ametlla – Hospitalet. És a dir, que del recorregut previst inicialment de 70 milles es va passar a aquest altre més curt, de  tan sols 45.