dissabte, 10 d’abril del 2010

El Club de Vela Blanes, Destinació de Turisme Esportiu

El Club de Vela Blanes ha estat clau en la certificació que ha rebut Blanes com a Destinació de Turisme Familiar i Destinació de Turisme Esportiu

Blanes va rebre, en el marc de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) celebrada a Madrid a principis d’any, la certificació de Turisme Familiar (DTF) i Turisme Esportiu (CTE). S’ha convertit, així, en una de les deu destinacions catalanes en aconseguir-la, tasca en la qual ha estat clau el paper del Club de Vela Blanes ja que les seves instal•lacions han estat molt ben valorades, de la mateixa manera que ho han estat l’escola de vela, els serveis que s’ofereixen, la dàrsena amb capacitat per més de 300 embarcacions i la possibilitat de consultar la previsió meteorològica diàriament.


Blanes i el seu alcalde van recollir la certificació DTE (en les modalitats d’esports col·lectius, vela i futbol) de mans del Director General de Turisme, Joan Carles Vilalta en el marc de Fitur, la Fira del turisme de referència en el marc estatal.
A més de Blanes, l’Agència Catalana de Turisme també va lliurar a les poblacions de Roses i Castelldefels els distintius de certificació DTF (destinació de Turisme Familiar) i DTE (destinació de Turisme Esportiu) respectivament. A l’actualitat Catalunya compta amb 10 destinacions de Turisme Familiar i 10 de Turisme Esportiu.
Catalunya ofereix destinacions especialitzades en turisme esportiu, on podem trobar instal•lacions adequades a les necessitats dels diferents esports, una especial atenció als serveis sanitaris i de medicina esportiva, una variada i atractiva oferta turística (amb parcs naturals, platges, cultura, gastronomia,...) i comercial, i com no, un clima ideal per a la pràctica esportiva durant tot l’any.
En aquest context neix la marca DTE (Destinació Turisme Esportiu). Una marca de referència per a tots els amants de l’esport, ja siguin professionals d’élite, afeccionats o turistes. Aquest segell de qualitat impulsat per Turisme de Catalunya te ja 10 certificacions repartides entre la costa i l’interior: Castelló d’Empúries - Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Banyoles – Pla de l’Estany, Sort, Lloret de Mar, Vall d’Aran, Santa Susanna, Calella, Castelldefels i Blanes.