diumenge, 2 de novembre del 2014

Gran paper de la flota d’El Vilar / Club de Vela Blanes als Jocs Special Olympics 2014 de Barcelona i Calella

La Marta, l’Ivan i en Joan, acompanyats dels seus entrenadors Jordi Clopés i Joan Mussoll van quedar segons a la Categoria-2 i sisens a la general en una competició de gran nivell internacional
Més de 1600 han competit, del 30 d’octubre a l2 de novembre, en un total de 12 disciplines esportives entre les quals no hi podia faltar ni la vela adaptada ni els nostres representants. Tres dies de competició en majúscules entre representants de 17 països diferents i 6 comunitats autònomes. 
La competició de vela va tenir lloc a la seu de Barcelona (Port Fòrum) on el Club Esportiu el Vilar (Aspronis) i el Club de Vela Blanes van dur a terme una gran actuació tot i la manca de vent dels primers dies. Ho van fer competint a la Categoria 2 (monitor al timó i regatistes a càrrec de les veles). Una competició brillant i un bon reconeixement a l’esforç de monitors i alumnes en aquesta tasca d’integració mitjançant l’esport de la vela.
Els Jocs han estat organitzats per l’entitat Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a disminuïts Psíquics) i els ajuntaments de Barcelona i Calella. L’encarregat d’encendre el peveter olímpic va ser l’Héctor, un dels nostres regatistes habituals que, en aquesta ocasió, competia en Basket. La flama olímpica, que va sortir del Canigó, ha passat en el seu recorregut per deu ciutats molt vinculades als Special Olympics: Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lloret i Barcelona.
A banda de Catalunya, els esportistes participants han estat de comunitats de l’Estat espanyol com Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó i Múrcia així com de països estrangers com Suïssa, Mònaco, Itàlia, Gibraltar, Andorra, Dinamarca, Israel, Àustria, Gran Bretanya, la Índia, Etiòpia, el Marroc, Hongria, Països Baixos, l’Equador, Xile, Argentina i el Perú.