diumenge, 8 de desembre del 2013

La parella blanenca de 470W Alba Bou i Júlia Subirà es proclamen campiones d’Espanya de la categoria femenina

L’equip de 470 del Club de Vela Blanes ha tancat  l’any  2013 amb aquest excel·lent resultat aconseguit a la 38th GAES-Christmas Race de Palamós.

En aquesta competició van participar fins a 20 embarcacions de la categoria. A més de quedar campiones d’Espanya en categoria femenina, també han estat la parella estatal més ben classificada, acabant en segon lloc, a la Medal Race.
La Christmas Race és una regata clàssica del circuït a les classes olímpiques i juvenils que es disputa en aigües de Palamós i en la qual hi han concorregut, enguany, més de 500 regatistes i 300 embarcacions.
Júlia Subirà i Alba Bou, també van acabar quartes a la categoria femenina de la Canary Olympic Sailing Week celebrada al RCN Gran Canària (4-8 de desembre)
Van competir a fons contra les altres 16 embarcacions de la categoria, entre les quals hi havia un altíssim nivell, deixant una molt bona sensació en la seva progressió per formar part de l’equip olímpic
Les representants del Club de Vela Blanes no van poder fer res contra el domini de les britàniques Hannah Mills i Saskia Clarck, guanyadores de la medalla de plata a Londres 2012 i campiones del món a Barcelona. La seva competència directa van ser la parella del Balís Cornudella i López, amb les que van mantenir un frec a frec emocionantíssim fins a últim moment
La Setmana Olímpica de Gran Canària ha estat una cita molt important en les categories olímpiques en el camí per confeccionar la representació estatal a les olimpíades de Rio. Els millors regatistes mundials del moment s’hi van donar cita i hi van poder gaudir d’unes excel·lents condicions per a la navegació.